Det er ikke uvanlig at våre moderne idretter og spill har sin opprinnelse i lignende aktiviteter folk holdt på med for hundrevis av år siden, og golf er selvfølgelig intet unntak. Selv om det er ganske vanlig at ulike idretter går fra å være en ting til å bli noe helt annet ettersom årene går, må det sies at måten vi spiller golf på i dag er overraskende lik måten det ble spilt på før. Golf har eksistert helt siden middelalderen, og det er noe uklart nøyaktig hvor og når. Det er derimot noenlunde enighet om at golf har sin opprinnelse i Skottland. Selv om det kan ha eksistert noenlunde lignende spill i forskjellige land i verden, regnes altså moderne golf, med 18 hull, for å ha skotsk opprinnelse.
Utrolig nok gjorde det skotske parlamentet det ulovlig å spille golf i 1457, fordi de var redde for at det skulle kollidere med bueskyting, som var nødvendig for å forsvare nasjonen. Forbudet ble iverksatt av Kong Jakob II av Skottland, og ble igjen stadfestet i henholdsvis 1471 og 1491. Golf var trolig ikke like luksuriøst den gangen, (selv om det skulle bli en populær sport blant de mer velstående) og i det kalde klimaet fantes det ikke akkurat noen polo jakke en ivrig spiller kunne ikle seg. Selv om mange klesplagg vi i dag forbinder med golf har sin opprinnelse i Skottland.
St. Andrews Links
St. Andrews Links ligger i Skottland og blir regnet som golfens hjemsted. På enkelte av banene her har det blitt spilt golf siden sportens begynnelse. De seks banene St. Andrews Links består av, inkluderer The Old Course, som er en av verdens mest berømte og legendariske golfbaner. Selv om ingen vet nøyaktig når golf ble spilt der for aller første gang, har det blitt funnet en lisens som ble utgitt i 1552 som gjorde det mulig for folk å blant annet spille golf der.
The Old Course har hatt mye å si for hvordan golf spilles i dag. I 1764 hadde banen 22 hull. Dette ble etter hvert endret på av William St. Clair of Rosslyn, som var kapteinen av The Captain and Gentlemen Golfers. Han fikk det for seg at de fire første og fire siste hullene på banen var for korte og burde kombineres, slik at de regnes som to hull. På den måten endte St. Andrews opp med 18 hull, og den standarden har som kjent blitt værende.
Fra spede begynnelser og utover
Alt har sin spede begynnelse, og selv om de lærde strides om hvor de aller eldste variantene av golf kan ha oppstått, kan golfentusiaster verden over takke skotsk innovasjon og kreativitet for å gitt oss måten vi spiller på i dag.